به گزارش شهرآرانیوز، به مناسبت فرارسیدن ایام بزرگداشت مقام معلم و همزمان با همه مدارس استان، آیین زنگ سپاس معلم با شعار «برای ایران، برای معلم»، صبح امروز (شنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) با حضور حجتالاسلاموالمسلمین علی عسکری معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استاندار خراسان رضوی، مصطفی اسدی مدیرکل آموزشوپرورش استان و جمعی از مسئولان دستگاههای اجرایی، مدیران نهادهای مرتبط با نظام تعلیم و تربیت، معلمان و دانشآموزان، در دبستان دخترانه شهید ناصری برگزار شد.
مدیرکل آموزشوپرورش خراسان رضوی در ابتدای این مراسم ضمن تبریک فرارسیدن ایام بزرگداشت مقام معلم اظهار کرد: روز معلم بهانهای برای بزرگداشت گوشهای از خدمات این قشر زحمتکش است تا درک جامعی از خدمات این قشر زحمتکش ایجاد شود؛ قشری که شاید خیلی هم موردمهربانی قرار نگیرند، اما همیشه ارزش خودشان را حفظ میکنند و از گرامیترینها در این کشور هستند.
وی افزود: به همه عزیزان همکار خودم این روز را تبریک میگویم. بهطور کلی، هرکس در این مملکت آموزشوپرورشی است؛ یعنی یا دبیر است یا دانشآموز است یا ولی است یا به گونههای مختلف با این حوزه در ارتباط است. هیچ افتخاری هم بالاتر از این نداریم؛ همانطورکه در حکم من هم قید شده که «دبیر شاغل در پست مدیرکل آموزشوپرورش» و همه ما همکار و هممسیر هستیم.
اسدی خاطرنشان کرد: امروزه تراز یک جامعه، تراز معلمان آن است. اگر میخواهیم یک جامعه توسعهیافته در اقتصاد، فرهنگ، اجتماع و امنیت داشته باشیم، معلم باید هم قدر ببیند و هم بر صدر بنشیند. محال است کشوری پیشرفته و توسعهیافته باشد، اما نظام تعلیم و تربیت در آن ضعیف باشد. آموزشوپرورش، زیربناست. این یک اصل اساسی و یک ضرورت راهبردی است و هرچهبیشتر به آن مقید باشیم، مسیر توسعه هموارتر میشود.
معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استاندار خراسان رضوی هم با بیان اینکه نیمکتهای مدارس، نخستین سنگر تربیت مردان و زنان آیندهساز در ایران اسلامی هستند، تصریح کرد: معلمان بزرگی در این مرزوبوم پرورش یافته و خدمت کردهاند؛ از استاد شهید مرتضی مطهری و شهید رجایی گرفته تا امامین انقلاب و همه آنهایی که حتی در دوران دفاع مقدس، کلاسهای درس را به جبهههای جهاد متصل کردند، اما دست از مأموریت مقدس خود برنداشتند.
وی با اشاره به حدیث مشهور امامعلی(ع) افزود: نشان صادق این ادعا، میزبانی استان خراسان رضوی از ۳۶۶ معلم شهید، ۱۲۰۰ معلم آزاده و ۲۰۸۸ دانشآموز شهید است که حرمت قشر معلم و متعلم را ثابت میکند. همانطورکه امیر مؤمنان(ع) فرمود: «مَن عَلَّمَنی حَرفاً فَقَد صَیَّرَنی عَبداً»، باور ما هم این است که هرچه از مقام معلم تجلیل شود، بازهم کم است و این موضوع، رسالتی است که بهعنوان مقدمه پیشرفت و تعالی جامعه باید در دستورکار باشد.